Vælg langsigtede investeringer

Hvis du ikke ved, hvad en langsigtet investering indebærer, får du en lille introduktion her. Når man taler om langsigtede investeringer, mener man investeringer, som er mere stabile og som generelt set generer et gennemsnitligt afkast på længere sigt.

Et eksempel på en god langsigtet investering er ETF’ere, hvilket også bliver kaldt investeringsfonde i daglig tale. Disse investeringsfonde består af flere forskellige aktiver. Dét betyder, at når du investerer i en investeringsfond, investerer du reelt set i flere aktiver på én og samme gang. Når du gør således, spredes din investering – og selvom et eller to aktiver er faldet i værdi, vil det ikke have den store betydning for din samlede investering og dit samlede afkast.

Når man taler om langsigtede investeringer, taler man også oftest om passive investeringer. Dét gør specielt langsigtede – og passive investeringer – ideelle for privatpersonen, som har fuldtidsarbejde, familie og venner at se til og ikke er interesseret i at blive daytrader og investere på fuld tid.

Søg rådgivning og forbered et investeringsbudget

Uanset hvad vi kaster os ud i, kan det være en god idé at søge rådgivning. Om du ønsker at foretage en ETF investering, aktieinvesteringer – eller om du ønsker at investere i optioner, kan du finde hjælp hos diverse investeringsbanker. Selv professionelle investorer tager imod råd fra investeringsrådgivere!

Det kan også være en god idé at lave et investeringsbudget. Lav det eventuelt før dit møde med investeringsrådgiveren og præsentér det for vedkommende. Dette viser også, at du har styr på din økonomi og at du har en oprigtig interesse. Et investeringsbudget er lignende et almindeligt husholdningsbudget, og du kan nemt finde skabeloner til diverse budgetter på internettet.

At lave et budget giver også dig selv en idé om, hvorvidt du er klar til at lave investeringer. Ofte tror vi, at vi er klar over, hvor mange penge vi bruger. Dog kan det være sundt at se det hele sort på hvidt i form af et budget. På den måde kan vi vurdere, om vi er klar til at investere, eller om vi bør spare flere penge sammen først.