Sparetips: 8 effektive råd til, hvordan du nemt kan spare penge i hverdagen

Du kan nemt spare penge, hvis du blot anstrenger dig en smule. Du kan eksempelvis skifte til et billigere mobilabonnement og købe flere ting brugt. Herunder finder du 8 effektive spareråd, som du kan lade dig inspirere af.

En stor del af din indtægt går til husleje, forsikringer, mad og en lang række andre ting, soms ikke lige frem er de mest spændende. Det kan være svært at få pengene til at række, hvilket særligt gør sig gældende, når du er studerende eller bare har en lav indkomst.

Det behøver imidlertid ikke at være hverken svært eller kedeligt at spare penge. Herunder finder du 15 effektive sparetips, som kan gøre din økonomi en smule sundere – og så kræver de ikke engang ret meget. Bliv klogere på, hvordan du sparer penge, her.

Sparetip #1: Læg et budget

Du bør lægge et budget, hvis du vil have styr på din økonomi. Det giver dig et overblik over dine indtægter og udgifter, så du bliver i stand til at vurdere, hvad dit rådighedsbeløb er – og så kan du lægge budget efter det.

Det er især vigtigt at lægge budget, når du er flyttet hjemmefra, så du er sikker på, at dine indtægter er tilstrækkeligt stort til at dække dine udgifter. Det giver dig samtidig mulighed for at gå alle dine udgifter igennem, så du kan finde ud af, om du kan skære nogle fra for at spare penge.

Sparetip #2: Læg en madplan

Du bør altid udarbejde en madplan, hvis du vil være sikker på, at du ikke bruger unødvendigt mange penge på mad. Hvis du bare impulskøber fra dag til dag, vil du opleve, at madbudgettet vokser hurtigt, og du ender med at bruge langt flere penge på mad, end du egentligt havde behov for.

Du kan derfor ende med mange rester, som ender med at blive smidt ud. I gennemsnit koster madspild hos en familie bestående af to voksne og to børn lidt mere end 7.000 kr. om året. Du kan derfor let spare penge på mad, hvis du sørger for at planlægge dine indkøb.

Sparetip #3: Skru ned for impulskøbene

Dette sparetip ligger i forlængelse af det forrige. Når du ikke handler ind efter en madplan, så handler du både ind oftere, men du handler også mere impulsivt. Derfor kan du hurtigt ende med at gøre en masse impulskøb, som i sidste ende blot koster dig penge.

Klatkøb såsom to-go kaffe, tyggegummi, chokolade og lignende kan hurtigt ende med at løbe op i mange tusinde kroner på årlig basis, og derfor bør du såvidt muligt undgå dem. En god måde at undgå impulskøbene på er ved at minimere dine indkøbsture – eksempelvis ved at handle ind over nettet eller til én uge ad gangen.

Sparetip #4: Køb brugt og spar penge

Hvis du vil spare penge, er det en god idé at købe brugt – og så gør du samtidig noget godt for klimaet. Du kan finde alt brugt, og ofte koster det en langt lavere pris, medmindre der er tale om et samlerobjekt eller en antikvitet.

Du kan derfor spare mange penge på alt fra tøj, bøger og elektronik til cykler, både og biler. Samtidig kan du sælge dine egne gamle ting, når du ikke længere bruger dem, hvilket igen er med til at give dig flere penge på kontoen.

Sparetip #5: Skift til en billigere forsikring

Forsikringer er en stor post i dit budget, og derfor vil du kunne spare mange penge, hvis du finder en billigere (og måske endda bedre) forsikring hos et andet forsikringsselskab. Det kan du gøre på mange forskellige måder, men det er en god idé at gennemgå dine nuværende forsikringer for at se, om du betaler for dækning, som du i princippet ikke har behov for.

Har du eksempelvis en bil, som ikke længere er helt ny, kan du overveje at opsige din kaskoforsikring, da du ikke får lige så meget ud af den. Det kan typisk ikke betale sig at have en kaskoforsikring længere, hvis din bil ikke er noget værd.

Sparetip #6: Skift til en billigere bank

Din bank er ikke nogen gratis service, som du blot har til rådighed. Det er en service, som du betaler igennem renter og gebyrer på lån, indestående på din konto, pensioner og forsikringer. Du vil derfor kunne spare mange penge ved at skifte til en anden bank, hvis deres renter og gebyrer er lavere end din nuværende.

Det er en god idé at indhente tilbud hos flere forskellige banker, hvis du er i tvivl om, hvilken du skal vælge. Det giver dig mulighed for at sammenligne bankerne på baggrund af de konkrete tilbud. Du kan også anvende en af de mange prissammenligningstjenester, der findes rundt omkring på nettet.

Sparetip #7: Skift til sparepærer

Når du anvender lyspærer, så bruger du strøm – og her er det bestemt ikke ligegyldigt, om du anvender en sparepærer eller en traditionel glødepære. Forskellen kan være på flere hundrede kroner om året, og samtidig gør du noget godt for miljøet, når du skifter til sparepærer.

Generelt er det også en god idé at få det ind som en vane at slukke for lyset, når du går ud af et rum. Der er ingen grund til, at der er lys i et rum, som du ikke opholder dig i – og det koster både penge, samtidig med at det belaster klimaet unødvendigt.

Sparetip #8: Undersøg dit mobilabonnement

Stort set alle mennesker har et mobilabonnement, som de betaler for hver måned. Det er dog sjældent, at vi skifter mobilabonnement, når først vi har tegnet et – og det er generelt en dum idé, da der kan være mange penge at spare ved at skifte, og det koster heller ikke noget.

Hvis du eksempelvis har et dyrt mobilabonnement, hvor du betaler for meget data, kan det være en god idé at logge på din WiFi-forbindelse i stedet, hvis du har sådan en. Det vil give dig mulighed for at spare mange penge på data.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fik du læst disse artikler?
Flytte hjemmefra budget
Læs mere

Læg budget: 6 brugbare råd til at spare på pengene, når du flytter hjemmefra

Når du flytter hjemmefra, starter et nyt og spændende kapitel i dit liv. Der sker en masse gode ting, men der vil med garanti også opstå udfordringer – eksempelvis i forhold til din økonomi, som du nu selv skal lære at styre. Her får du 6 gode råd til, hvordan du lægger et budget, når du er flyttet hjemmefra – og hvordan du sparer penge i hverdagen.
Læs mere
Læs mere

Spar penge og skift forsikring – Få 3 gratis tilbud på forsikringsskift.dk

Skal du bruge et godt sparetip der måske ikke handler om at samle pant eller bede chefen om en lønforhøjelse, så er det måske tid til at se på et forsikringsskift og dette kan gøres meget lettere nu end nogensinde før, så der er egentlig ikke så mange undskyldninger for ikke at komme i sving med dette tjek.
Læs mere